FETTISDAG

78747-1868
Bild: Privat

Det är inte bara tisdag och tisdagstema i dag utan även en speciell tisdag Fettisdag och då är det väl obligatoriskt att äta en semla. Eller kanske två som jag då;)

Men bor man så här nära gränsen till ett annat land som då i mitt fall är Finland måste man även provsmaka deras semlor. Det var faktiskt premiär för mig trots att jag bott här hela mitt liv så det var spännande.

Här har ni mitt testreultat:

Bullen var lite mer lik kanelbulle än vår fastlagsbulle och sen var madelmassan ersatt med hallonsylt, visst var det väl gott det med. Men jag måste nog säga att den Svenska semlan avgick med seger, trots att jag inte är en vän av mandelmassa.

Konstigt egentligen men det är kanske det att man förväntar sig en viss smak på en semla och med något nytt så blir det mest konstigt...

Hoppas ni andra också mumsat semlor i dag:D

Förresten så har vi människor nog inte bara olika sorters semlor utan även olika sätt att äta de på, som ni ser på bilden mumsar jag i mig locket först.


Kommentarer
Lissen

Låter som "våra" semlor är godare.
Men det har väl med traditionen att göra??
Jag har oxå ätit semla idag,mums!

2008-02-05 @ 22:37:20
URL: http://LissenTo.Blogg.se
Anna (Syrran)

Mums, här har vi också käkat semlor i dag, endast en dock :)
KRAM från bröderna bus med mor.

2008-02-05 @ 22:47:22
Anneli

Nix, ingen semla här! Gillar dem inte.
Men de är fina att titta på ;)

2008-02-05 @ 23:02:01
URL: http://flitigamyran.blogg.se
Sandra

Då har jag lärt mig något nytt, visst inte att det fanns en variant på "våra" semlor :) Jag äter semlor på precis samma sätt, alltså med locket före, skulle kännas avigt att äta den på något annat sätt. Kram Sandra

2008-02-06 @ 07:47:43
URL: http://tjohalia.blogg.se
Johanna

Semlor med hallonsylt på, nej då lät våra betydligt godare! Jag äter dem som dig, locket först.

2008-02-06 @ 07:55:49
URL: http://inredning.webblogg.se
Karin/Theas rum

Kul med test av finska semlor =) men jag tycker det låter som om vår semla är godare...

Ha en bra onsdag Vicke!

2008-02-06 @ 08:43:36
URL: http://theasrum.blogg.se
Fridasfunderingar

Vilket roligt test!
Själv ska jag försöka få tag i en semla idag då det inte blev någon igår.

Kram!

2008-02-06 @ 09:37:45
URL: http://fridasfunderingar.blogg.se
EVA

Visst äter man locket först ! Sen brukar jag ta en sked och äta grädden och sist själva bullen...antagligen för att slippa få grädde i hela ansiktet...hehe !
***
KRAM EVA

2008-02-06 @ 09:37:57
URL: http://whiskyochchampagne.blogg.se
Perlan

IDAG har jag lovat familjen att vi ska mumsa på semlor! Hann inte med det igår.
Jag gör som du.. äter locket först! :)
kram kram

2008-02-06 @ 10:48:24
URL: http://www.perlan.org
Anna

Japp, semlan är uppäten. Jag är inte heller en vän av mandelmassa, så mitt sätt att äta semla, är som du, locket först, sedan äts allt runt omkring mandelmassan. Det sista packar jag in i servetten och slänger.

2008-02-06 @ 11:12:43
URL: http://annaeveniusfotograf.blogg.se
Liza

Jodå, käkade semlor igår och börjar naturligtvis med att äta locket!:D Nog verkar det som om vår semla är godare! Har testat att byta ut mandelmassan mot rårivet äpple och lite kanel - det är jättegott!
KRAM!

2008-02-06 @ 16:23:46
URL: http://vardagslycka.blogg.se
tina

Japp..locket åker ner först!! Kul att testa andra slags semlor.Vilken härlig bild också!
kram på dej!
tina

2008-02-06 @ 19:39:43
URL: http://tinaminastina.blogg.se
pia

just det locket först! så gör jag me:)
visste inte att det fanns "finska semlor" trots att mina föräldrar är från Finland, vad spännande att smaka såna...ha det gotteligott;)
kram

2008-02-06 @ 21:12:49
URL: http://baramittlillahem.blogg.se
Vicke

*Fniss* många semmelkäkare hade vi här och många som äter som mig locket först:)

Pia: Kanske dessa semlor uppstått på finska bageriet på gränsen pga svenska influenser?

2008-02-06 @ 22:55:57
URL: http://www.vickes.blogg.se
Designtjejen

Vad gott det ser ut!

2008-02-07 @ 19:17:33
URL: http://designtjejen.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0