SPONTANT PROJEKT

Vet inte om det var fredagens bastubad som inspirerade oss (eller maken) kanske man skulle kunna säga till helgens helt spontana inredningsprojekt.

I alla fall så var vi på en liten "utflykt" till Happis i lördags, när vi strosade omkring på Jysk fick maken en strålande idé. *Ler* eller kanske han tänkte lite  högt, men det skulle han kanske inte ha gjort för när han väl sagt det så var jag redan i full gång. Med att titta och planera, för han hade ju rätt det var verkligen dags att göra en liten uppfräschning i vår bastukammare. 

Så det fanns alltså inte någon återvändo, dessutom skulle man göra det så var detta verkligen rätta tiden eftersom Jysks rea verkligen kan kallas rea med stora bokstäver eller små belopp;)

Ni har tidigare fått se vår utebastu utvändigt ett flertal gånger här på bloggen, men aldrig fått följa med in. *Fniss* det är nog något i mitt undermedvetna som stoppat mig, kanske att det inte kännts så "fräscht och fint". Men äntligen känns det som om det är dags för er att få kliva in genom dörren...Bastun är min Farfars gamla hölada som vi plockat ner och flyttat för att montera upp bakom vårt hus , sen byggdes den om till en bastu och i 10 år har vi varje sommar njutit där.  Här ser ni i alla fall hur det ser ut i själva "hjärtat" bastun och hur det såg ut i bastukammaren innan vi  bar ut möblerna .Som för övrigt väldigt snabbt såldes bort på Blocket, för även om jag gillar att förändra och göra om så gillar jag inte att bara kasta hela och bra saker.

I alla fall så inreddes bastukammaren i lite modernare stuk och det är faktiskt det som nog gjorde det hela så häftigt, det blev en härlig krock mellan gammal och nytt. Så jag måste nog erkänna att det inte bara var makens idé utan att han har rätt så bra smak i alla fall, för det var faktiskt hans inköpsförslag som vann den här gången. Det bästa av allt är nog också att det inte blev speciellt dyrt att genomföra detta projekt, kan säga att vi klarade oss under tusenlappen för rubbet. Hade vi gjort det i våras hade vi inte fått mycket mer än en stol för den summan, för de hade  nämligen kostat 999 kr/st tidigare och var nu nedsatta till 200kr/st. Även dynorna var på rea och bordet som nog de flesta känner igen är Lack från Ikea som inte är alltför dyrt trots att det inte var på rea.

Det mesta rensades ut från bastukammaren i möbler och piff, men oljelampan var det inte någon tvekan om att den skulle stanna. Helt klart en kär favorit som får stå kvar , men på ett nytt bord och dessutom ger den bra belysning i höstmörkret. Vilket behövs för i en riktitg utebastu finns det varken någon elektricitet eller rinnande vatten. En del av tjusningen...

Avslutningsvis tror jag nog maken kommer att tänka först och tala sen när det gäller något som har med inredning att göra;)

Eller förresten kanske inte eftersom vi bägge två faktiskt har  tyckt det varit ett roligt projekt med ett lyckat reslutat.


Bilder: VickeKommentarer
Erika

Visst är det härligt när de(makar)tänker högt! Min man gjorde samma sak för något år sedan...men tyvärr händer det inte så ofta ;)

Den blev ju som ny, tänk vad lite möbler kan göra. Jättefint! Kramis

2008-08-25 @ 09:55:30
URL: http://mrum.blogg.se/
Anna (Syrran)

Supernice! Härligt med REA för då kan man vara lite mer spontan utan att behöva överväga och tänka allt för länge.

2008-08-25 @ 10:20:50
Annette

Vilken härlig kontrast mellan gammalt och nytt! Och billigt också!! Kan det blir bättre :-)Annette

2008-08-25 @ 14:22:38
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/
Anne, anness

Så underbart med egne bastu. Det blev superfint med det nya möblemanget. :)

2008-08-25 @ 15:34:21
URL: http://www.anness.se/blog
E

Vad snyggt det blev, läcker kombination mellan gammalt och nytt. Självklart superbilligt, du lyckas då alltid hitta riktiga fynd. Avis ;)

2008-08-25 @ 22:27:33
Lina

Supersnyggt blev det! Kul när ni båda tänkte i "samma banor"... Det är ju inte alltid det händer. I alla fall inte här hemma hos oss. :)Så nu tar vi med oss en handuk nästa gång vi ska till Happis och sväger förbi hos er på ett bastubad före. Eller efter. :)Kram kram

2008-08-26 @ 11:31:12
URL: http://kitchenbloom.blogg.se/
Eva

superfint blev det, det var bra för er del att vänta till hösten. Nu fick ni ju mycket för pengarna.

Kolla gärna in min blogg, har en "enkät" där

2008-08-26 @ 15:31:40
URL: http://tapeterochteak.blogg.se/
Stora syster

jättefint, försökte locka min make med detsamma men han nappade inte. Stolarna skulle passa i vår relax.

2008-08-26 @ 19:50:23
Vicke

Erika: Absolut och när det gäller Inredning gör det inte något om det sker ofta;)

Absolut lite nya möbler kan göra stor skillnad!

Kramis

Anna(syrran): Tack! Ja man behöver inte tveka att slå till när det är så bra pris:)

Anette: Billigt och bra en kombination jag gillar!

Anne: Det är nog bland det bästa vi har vår bastu:) Tack!

E: Tack snälla! Lite oväntad komination kanske men det känns bra. Kanske man skulle byta yrke till Personalshopper för att hjälpa andra fynda;)

Lina: Tackar! Ja superkul är det men håller med det är tyvärr alltför sällan;)

Absolut måste ni ta med handduk men det måste bli efter både för att det är svettigt med flera timmar på Ikea men också för att i vår bastu badar man länge:) Så välkomna ni !!

Kram kram

Eva: Tack! Ja det är nog nu man ska köpa trädgårdsmöbler om det ska bli till bra pris:)

Lovar kika in!

Storasyster: Du får nog ta en tur på Jysk i morgon ;) De fanns även i brunt ...

2008-08-26 @ 22:30:46
URL: http://vickes.blogg.se/
Malin

De stolarna hade passat in i min vision för bastu/duschrummet som skall byggas här så småningom. Jättesnygga!

2008-09-03 @ 19:41:33
URL: http://malkins.blogg.se/
Vicke

Malin: Ska bli spännande att få se mer av ert källarprojekt:)

2008-09-03 @ 21:42:02
URL: http://vickes.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0