STÄDMARATON

78747-1182
Bild: Stockhome

Är helt slut i kroppen orkar knappt skriva ett inlägg, i dag har jag genomfört ett maraton känns det nästan som.  Har städat hela hela dagen lång med allt vad det innebär fönsterputsning, dammtorkning och vaskat golv. Tvättmaskin och torktumlare har snurrat hela dagen och sängkläder vädrats, sommartäcken bortpackade och vintertäckena på plats i sängen. 

 Så nu sitter jag här nybastad och längtar efter att få slänga mig i sängen för det bästa jag vet är att lägga sig i en renbäddad säng efter man badat bastu. Ännu härligare hade det förstås varit om lakanen fått hänga ute och torkat i vinden, men nu är det alldelses för kallt för det.
Allt det här tvättandet och städandet  det får mig att tänka på de härliga klädnyporna Rondine som jag såg på Stockhome, vad kul det skulle vara att klämma fast nytvättade lakan på tvättlinan med de här fina fåglarna.

Ojojoj, det här blev nästan ett äkta Tornedalsfru inlägg för det populäraste samtalsämnet bland de den här tiden på året är hur många fönster man tvättat och tak man skrubbat. Det där med att jag vaskat golven var väl inte riktigt sant, men om jag skulle skriva vem som gjort det så skulle min stackars man bli kallad för Knappsu på byn. Så kallas karlar som städar, lagar mat eller diskar i Tornedalen. Tack och lov är det ett ord som är på väg att dö ut bland oss yngre.




Kommentarer
Anonym

Oj, vad duktiga ni har varit! Vi har kört ett riktigt höstrace utomhus i det strålande vädret. Trädgårdsmöbler undanpackade, blomkrukor tömda och tvättade, brädhögar flyttade osv osv och självklart en mysig brasa nere på stranden med korvgrillning... En riktig utedag, tvillingarna var ute i ett kör från 9.00-16.00 (inkl deras sovpauser i vagnen), inte illa för att vara den 15 oktober! GoNatt så hörs vi i morgon!

2006-10-15 @ 23:01:15
Anna (syrran)

Ooops! Signaturen föll bort /Syrran var det som rapporterade :)

2006-10-15 @ 23:04:06
saravillfara

WoW!
Tur att jag redan sitter ner, jag blev nästan trött bara av att höra om allt du tagit för dig idag.
Det måste vara en fantastiskt härlig känsla att få lägga sig i en renbädad säng efter allt detta slit. Det förtjänar du!
Oj, vad tacksam jag är att mina grannar och jag inte behöver jämföra antal putsade fönster; då hade jag definitivt fått mindervärdeskomplex.
Natti, natti och försök att inte drömma om städning nu... ;)

2006-10-15 @ 23:57:42
URL: http://saravillfara.blogg.se/
Saga

Åååå vad du ska sova gott, så rent som du har det överallt. Inga magsjukebaciller där som dansar disco inte :)
Jag måste bädda rent imorgon jag med, det finns inget bättre än renbäddad säng!!
God natt (undviker kramar = undviker ev. smittorisk)

2006-10-16 @ 00:13:22
URL: http://kitchenbloom.blogg.se
Camilla

Vad duktiga ni har varit.. Nu blev jag nääästan sugen på att putsa fönsterna här hemma :) Det skulle verkligen behövas.. innan det blir för kallt. Så kaaanske man skulle ta ett ryck.
Ngt jag måste göra är att plocka in min dahlialök.. Den får bo i en papperspåse under vintern :)

Ha en bra dag!

2006-10-16 @ 08:58:23
URL: http://camilla.hopto.org
Camilla

Vet du.. nu har jag också nyputsade fönster ;)
Tack! :D

2006-10-16 @ 11:19:27
URL: http://camilla.hopto.org
cleo

Jag såg ett företag på nätet som sålde självputsande fönster. Det lät väldigt bra. Hoppas att Du snart blir pigg igen. Måste kännas skönt med ett strålande rent hem! :-)

2006-10-16 @ 12:58:11
URL: http://cleopethra.blogg.se/
Vildangel

Visst är det jobbigt med städmaraton men oj så nöjd man brukar känna sig efteråt. :-) Njut av ditt nystädade hem och hämta nya krafter.
//V

2006-10-16 @ 14:10:16
URL: http://vildangel.blogg.se
LoX

Oj vad du har jobbat hårt! Och vad det är skönt med en bastu efteråt. (Nu har jag inte jobbat fysiskt hårt på år och dag, men snart så.)

Vilka häftiga klädnypor. Dem skulle jag inte tacka nej till.

2006-10-16 @ 14:16:57
URL: http://lo.blogg.se
Malin

Vad duktig du varit! Själv hade jag en liknande dag i lördags. Dock ingen fönsterputsning. Hann inte med, trots att det hade behövts. Oj vad skönt det lät med nybastad och nytvättade lakan! Verkligen tur att det är ett ord som är på väg att dö ut!!

2006-10-16 @ 15:28:17
URL: http://mrsmalinski.blogg.se
Mia

Känner igen mig så väl i det du skriver om hur en äkta tornedalsfru ska vara... Jag är ju också en norrbottenstjej som inte bor så många mil från övertorneå... Plus att mina föräldrar är från härliga tornedalen. :) På jobbet pratas det inför varje ny årstid om hur många skåp man städat, fönster man putsat, tak man skrubbat osv...
Läste tidigare om att du var på jakt efter nya soffor... Undrar om du har besökt "suomi soffa" i Torneå? De verkar ju ha väldigt bra priser på sina möbler. Måste dit och se snart. Och man går ju även i väntans tider nu.... På IKEA alltså! =)

2006-10-16 @ 18:28:29
Linnea

Wow vad duktig du har varit!! Jobbigt under tiden, men åh så härligt det är efter en sådan storstädning. Sitter här och huttrar lite i höstmörkret, skulle också önska mig en bastu minsann.
Och tack för remindern om fågel-klädnyporna, nu ska jag ge mig ut på jakt i cybervärlden och se om jag hittar dem! :-)

2006-10-16 @ 20:05:03
URL: http://hemmahoslinnea.blogspot.com
Syster Åsa

Även här gjordes ett ryck med fönstrena...tur det, såg vädret verkar som att vi här i norr får snö till helgen:)

2006-10-16 @ 21:21:09
Vicke

Syrran Anna: Det låter som om även ni varit duktiga med då utomhus i stället. Ni verkar ha varmt ännu, helt otroligt:)
saravillfara: Det var en trött men ack så nöjd Vicke som kröp ner under ett rent täcke:) Vet du det är jag också tacksam för att vi inte gör, i alla fall de i min ålder;) Drömde inte om städning det hade jag gjort nog under dagen:)
Saga: Sov jättegott, hoppas ni också fick göra det trots bacillerna som härjade. I dag kanske man törs kramas utan att bli smittad*kram*
Camilla: Vad härligt, ser att du också gjorde ett ryck med fönstrena. Nu kan kylan komma för vi är förberedda. *fniss*
Cleo: Självputsande fönster, du det vore något...
Så skönt är det när man är färdig:)
Vildangel: Jag njuter som bara den, härlig känsla efteråt:)
LoX: Ja finns det något bättre än att bada bastu efter man jobbat hårt:) Det kommer du oxå kunna snart! Visst var de roliga klädnyporna:)
Malin: Ja men så gjorde jag inte allt själv, både mannen och tonåringen drog sitt strå till stacken:)Förstår att du har haft mycket efter att varit på resande fot:) Visst är det tur att vi inte för vidare alla gamla traditioner!
Mia: Vad härligt, jag tror nog det bara är Tornedalingar som kan göra det;) Alltså känna igen det jag skriver, städa det kan ALLA. *fniss* Vet man måste ju både vårstäda och höststäda, sen får vi inte glömma jul och påsk...
Nej har inte besökt de, kanske man borde är ju inte så långt att åka dit har däremot sett deras annonser. Vet räknar dagarna tills Ikea öppnar, snart snart:D
Linnea: I bland måste man göra ett ryck,och det är så härligt efteråt. Försöker skicka dig lite varm ånga genom cyberspace, men den hinner nog kallna innan det kommer fram;) Spanade in klädnyporna när vi var till Sthlm, fina:)

2006-10-16 @ 21:37:24
URL: http://www.vickes.blogg.se
Vicke

Syster Åsa: Härligt, vet ju dessutom att era fönster är lite mer svårtvättade:) Vet maken sa just att de lovat snö till veckan, kul!!

2006-10-16 @ 21:39:01
URL: http://www.vickes.blogg.se
Erika

Å vilka söta klädnypor! Blir ju (nästan..) kul att hänga tvätt med dem. Skulle vara fint att spänna upp ett snöre vågrät längs väggen och fästa fast foton mm med svalorna :o) Trevlig sida! Kul att du var inne och tittade på min. Ha en bra dag!

2006-10-18 @ 13:30:43
URL: http://erikadesign.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0