EN LITEN SOCKERBAGARE HAN BOR I ......

Övertorneå kanske man skulle kunna sjunga i dag. För i dag har jag och tonåringen haft en "bakdag". Både Tonåringens födelsedag och julen närmar sig. Så vi har börjat förbereda och fylla frysen med lite goda bakverk.

Vi har bakat Saffranssnurror som jag hittade recept på hos Arla.  Det var verkligen ett supergott alternativ till Lussekatter. Vi har redan mumsat i oss flera stycken tillsammans med mormor och morfar som varit hit på adventsfika. Tänk att det redan är andra advent.... Även om det är svårt att tro det vädermässigt. Det är plusgrader ute och har regnat under helgen. Hoppas prognoserna om snö till i morgon stämmer. Väntar och hoppas än på den vita julen. Nåja vi har i alla fall fått lite vitt i våra saffranssnurror som är fyllda med vit choklad.

Sen har vi även hunnit med att göra Pepparkaksmuffins. Ett nytt recept som jag lånat från Perlan, de har vi inte hunnit provsmaka än. Men de sprider en ljuvlig juldoft i vårt hus och julmusiken ( hrmm just nu hörs bara Markus singel som snurrar på Tonåringens CD hela hela tiden) bidrar även den till en mysig julstämning.

Det är en härlig tid på året det här men det gäller att  inte bli stressad över alla måsten. För det finns inga måsten utan det är vi  själva som sätter ribban. Så det gäller att inte sätta den för högt !


78747-1382        
Bild: Privat



Kommentarer
Syster Åsa

Oj det såg jätte smarrigt ut. Tänk om man kunde skicka ett smakprov via webben! Men till jul kanske?Eller hi´nner ni smaska i er allt? :)

2006-12-10 @ 21:09:58
Camilla

*mmm* Sluta frestas sådär..! ;)
Ser ju supergott ut.

Uhh.. jag ska verkligen försöka att inte bli stressad av alla måsten.. Granen är iaf. köpt nu. Så där är en sak att stryka på listan och julklappslistan har börjat bli avbockad.. Och de klappar som är kvar tror jag att jag har koll på :)
Tänk att det snart är julafton.. om ni får ngn snö, kan du inte skicka ner lite isf..? *tittar med bedjande ögon*

2006-12-10 @ 21:15:15
URL: http://camilla.hopto.org
Maggan

Åh ser så härligt ut i dina degbunkar riktigt ser hur det jäser och puttrar.
Trevlig blogg du har, hittade hit via Cleopatra.
Tack för trevlig titt!

2006-12-10 @ 21:48:17
URL: http://blogg.aftonbladet.se/329
Lime

Det ser verkligen smarrigt ut. Själv bakar jag för sällan. Men igår fick jag iallafall en färsk lusse-bulle som min kompis hade med sig hit när hon kom på besök! Tänkte försöka sno ihop en saffranslängd endera dagen..

2006-12-10 @ 22:35:04
URL: http://lantlivet.blogspot.com
Eva

Gud vad allt verkar smarrigt! Måste göra ett ryck till, mina biskvier är snart slut!!
Och lite gofika måste ju finnas över julen...

2006-12-10 @ 23:07:55
URL: http://whiskyochchampagne.blogg.se
Christina

Vad bra att du tänker så med kraven inför jul. Tror att vi alla skulle kunna knäa under alla måsten som finns att välja på ... men som du säger, det gäller att göra egna val och sätta egna begränsningar.

2006-12-11 @ 11:16:25
URL: http://solusfemina.squarespace.com
Sessan

Åh, jag som sitter här framför datorn med en kurrande magen... Nu kurrar den ännu mer vill jag lova! Dem där muffinsen ser ju riktigt smarriga ut, sådana ska jag göra imorgon, ja nu har jag sagt det till dig då måste jag ju ;) Mmmm....magen kurrar...

2006-12-11 @ 14:01:31
URL: http://blogg.passagen.se/zezziz
Anneli

Alltså, ni Norrländskor ni kan det här med att baka!! :)
Hos mig blir det i bästa fall en sockerkaka om året......

2006-12-11 @ 22:05:59
URL: http://flitigamyran.blogg.se
Malin

Hmm...undrar om min kommentar kom fram som jag skrev imorse...stod att du var tvungen att bekräfta...

2006-12-11 @ 22:17:28
URL: http://mrsmalinski.blogg.se
Malin

Aha...nu såg jag det =)

2006-12-11 @ 22:52:40
URL: http://mrsmalinski.blogg.se
Vicke

Syster Åsa: Vilken tur att det inte går att smaka via webben. Tänk hur vi skulle se ut tillsist stillasittande framför datorn;)
Camilla: Var jättegott, brukar inte gilla lussebullar men dessa var mumsiga:)
Nej stressa inte upp dig över julen, det blir jul i alla fall även om det finns flera "måsten" kvar på listan. Säger hon som brukar drömma mardrömmar om julen;)
Men du är ju en bra bit på väg redan och just nu har jag bara spöregn att skicka till dig. Det tror jag nog inte du vill ha. Kramar
Maggan: Tack för ditt trevliga besök!!:)
Lime: Tyvärr hinner även jag baka alltför sällan så det känns verkligen som vardagslyx:) Vilken snäll kompis du har!
Eva: Biskvier har jag ätit som en galning på gymnasiet och nu kan jag inte få i mig en tugga. Kanske jag föråt mig;) Visst vill man ha lite fika till jul:)
Christina: Jag försöker tänka på det, hur bra det går får vi se;) Men visst är det så att det är bara vi själv som ställer alla krav och måsten ..
Sessan: Mjuka pepparkakor i olika former är nog min julfavorit har vuxit upp med mammas mjukpepparkaka, mums nu är det för mig det kurrar;)
Anneli: Men du är ju nästan från Norrland va?;) Du Mums sockerkaka låter gott, jag gillar att baka men har alltför lite tid.
Malin: Vet inte vad det är för knas med blogg.se igen såg din kommentar på förmiddagen sen försvann den och stoppades??
Saffranssnurrorna var jättejättegoda en ny favorit kanske. Förstår att du inte orkade blogga som hade både fixat julklappar och bullar. Blev oxå så sugen på att baka Sagas kaka den såg så god ut och så är jag svag för mjuka pepparkakor:)
kramar

2006-12-11 @ 23:04:04
URL: http://www.vickes.blogg.se
Markjohanna

Hi, I just wanted to say that I really like your site!

2008-12-17 @ 09:35:15
URL: http://markjohanna.20six.fr
Weiiii

Heyheey. Check out bloggen! :P

2008-12-17 @ 09:42:26
URL: http://stefanweei.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0