IKEA

Ett kort inlägg från semestrande Vicke vi haft det superbra vecka och nu är jag sååååååå lycklig för jag är på väg till Ikea i Kungens Kurva som är Världen största Ikea.
Kan man få en bättre avslutning på semestern !

SEMESTER

Här håller vi på och förbereder oss och packar för fullt inför den stundande semesterresan till Göteborg. I morgon bär det av till Luleå för övernattning hos storasyster med familj sen fortsätter vi färden till Göteborg vi bilar dit och det är ca 140 mil i bil innan vi är framme. Men min man har utrustat barnen med en sån här

78747-498
Bild: Expert

Så de lär nog få tiden att gå med sin portabla DVD spelare från Expert,  han nämnde något om en bärbar dator till frun så hon kan sitta i bilen och blogga men det kom aldrig någon. Så jag får försöka klara mig utan alla er bloggkompisar drygt en vecka.

Vi stannar i Göteborg från tisdag till fredag och bor på hotell Quality 11 i hamnen, blev så glad när jag läste Teklas blogg eftersom hon var sån nöjd med det hotellet.

78747-495
Bild: Quality

Givetvis finns det inplanerat besök på både Liseberg
78747-49678747-494
Bild: Liseberg

och Universeum   under de här dagarna
 
78747-493
Bild: Universeum

Sen hoppas väl mamma även få sitt lystmäte på shopping tillfredsställt i Nordstan och Haga som jag fick tips om av Malin har inredningsbutiker. Tur jag har en tålmodig man och barn som även tillåter det under semestern.

På fredag fortsätter färden mot Stockhom för besök hos lillasyster med familj, därifrån vi åker hemåt på söndag.

Ska bli härligt med en liten semestertripp och få se lite annat, kommer att sakna er alla ute i bloggvärlden men vi hörs när jag är tillbaka .  Det är så roligt att ni läser min blogg och tack för alla härliga kommentarer det värmer. Som jag sa senast i kväll att det är så roligt med bloggar man får en massa nya vänner därute som betyder så mycket:)

HA EN RIKTIGT SKÖN SOMMAR !

KUDDE

78747-497
Bild: Ikea

Andrea rund kuddfodral från Ikea var fin även den det är roligt att våga blanda friskt när det gäller kuddar både färger och former.
Kuddar är nog något jag kommer att kolla mycket på vid Ikea besöket eftersom de har så mycket fina som är billiga och det är ett lätt sätt att göra om med enkla medel hemma. Lite nya kuddar och textilier gör mycket för ett rum.



ORANGE

78747-487
Bild: Ikea

Ja det blir naturligtvis mycket Ikea saker nu som jag kollar in och den här kudden Andrea var fin och hösten stora inredningsfärg som tydligen blir orange gör ju den här helt rätt och trendig.
Kanske skulle matcha fint med matta Rignum även den i Orange

78747-489

DÖRRMATTA

78747-488
Bild: Ikea

Dörrmatta Trampa från Ikea kändes som lite rolig eftersom nästan alla dörmattor är rektangulära eller fyrkantiga. Ytterligare en sak till som jag måste titta på vid Ikea besök som nu inte är så långt borta eftersom vi åker på semester på måndag.



LÅDA AV MINNEN

Minneslåda / ellos
Bild: Ellos

I går kväll satt jag och H för att gå igenom hans skolböcker från året som gått och valde ut vilka som skulle sparas. Killarna har varsin minneslåda där vi lägger ner någon sak då och då som betyder mycket för de och de vill ha kvar. Jag är annars den som gillar att rensa och göra mig av med saker som jag inte behöver eller gillar så det här är ett bra sätt att bara behålla viktiga minnessaker för barnen. Den dag de flyttar hemifrån kommer de att få lådan med sig och kunna titta på sina minnen från de var små och bli nostalgiska.

Förvaringslådan på bilden kommer från Ellos och skulle vara jättefin minneslåda.

MARIMEKKO

78747-483
Bild: 4her                                                       78747-484


Vi var över till Finland i dag och jag var in på affären där som säljer Marimekko produkter det hade kommit in massor med nytt. Dessutom hade de utökat sitt sortiment mycket mer produkter än tidigare vad kul. En nyhet för dig som är galen i Marimekko är att det även finns strumpor de här finns på 4her.


BLAND BLOMMOR OCH BÄR

Här kommer lite bilder från i går kväll, tur att ett fiskespö pajade så jag hann krypa omkring och fota lite.

78747-477

78747-478

78747-480


78747-482

78747-479

Önskar bara att jag hade ett fotoprogram så jag kunde redigera och slapp lägga in de så här en och en , det får väl bli ett lämpligt projekt till hösten.

FISKEKVÄLL

78747-470

I går kväll var vi till Kattilakoski och prövade på att fiska med fluga för första gången killarna tyckte det var jätteroligt ville knappt åka hem efter många timmar ute. Efter ett tag gick ett av kastspöna sönder så vi hade ett för lite men jag erbjöd mitt i utbyte   och kröp omkring med kameran och fotade det var minst lika roligt lägger in lite mera bilder senare i dag. Det fanns massa spännande att fota här är några bilder

78747-472

78747-47678747-475
Fiskelyckan var god det blev både harr och en laxöring

78747-474
Titta vad jag hittade för fin spegelbild i en vattenpöl

SVENSKA HEM

78747-468

78747-467

Svenska Hem håller på att uppdatera sin hemsida med det nya sortimentet för 2005/2006  finns en massa spännande nyheter och ideér .Så innan katalogen kommer i augusti-september ta och surfa in där för att få en tjuvtitt. Det finns en massa fina möbler och deras bilder är väldigt snygga och inspirerande, så det är värt ett besök bara för den skull.



NYINFLYTTADE

78747-465
Bild: Privat

De här baribiedockorna har flyttat in hos oss med Prinsessan som vi fått låna några dagar, det kändes så konstigt när jag kom ner i köket i går natt och se barbien ligga där. När huset annars är fullt av killar och mig som enda tjejen är det här en rätt så ovanlig syn annars.  Ken dockan är förresten min gamla så han känner man igen sen tidigare men han har aldrig bott i mitt nya hus.
I dag flyttar de ut med sin ägare Prinsessan som åker hem till Luleå det har varit så mysigt att få rå om henne några dagar.

UTFLYKT

78747-458

I dag har vi gjort en liten utflykt till ortens Hembyggdsmuseum Aunesgården och detta tack vare att Prinsessan (min systerdotter) stannat kvar själv hos oss på lite semester utan mamma och pappa. När det inte var badväder i dag så frågade hon om vi inte har något museum vi kan gå på. Så då åkte vi den lilla biten till hembyggdsmuseumet och vi hade en jätteroligt stund där hela bunten, tror våra killar njöt lika mycket som besökaren.

78747-463

Här sov mamman och pappan i huset, vilken vacker säng.

78747-462

Gammalt möter nytt, rosa Foppisar mot denna vackra sparkstötting.

78747-460

78747-461
Bilder: Privat

På sommrarna flyttade familjen ut till denna "sommarsida" och storleken på fönstret i rummet hade med rangen att göra. Detta var drängarnas fönster, barnen hade väldigt svårt att förstå varför det var så att Husbönderna hade så stort medan drängarna detta hål guiden försökte hjälpa mig att förklara. 
Besöket avslutades med fika på cafeét och vi hade världens tur för i dag var det bakdag så vi fick avnjuta färska bullar, mumsfilibabba.

Det här är väl ett utmärkt exempel på hur dålig man är på att ta tillvara saker som finns i ens omedelbara närhet , vi få tacka vår gäst för en superbra dag.






WIRE

78747-430
Bild: LaNinja

Wire är ett tidnings- och skoställ från LaNinja där du kan välja att sätta upp bara en eller oändligt många i varandra. Tyckte att det var en både snygg och fiffig förvaringslösning .

78747-43178747-429


JORDGUBBSTÅRTA

78747-454

I dag har vi firat min födelsedag redan gått ett år sen förra gången, usch vad tiden går fort och äldre blir man.
Barnen har plockat två liter jordgubbar i landet och vi har bakat två jordgubbstårtor den översta garnerad av H och den nedre som är mjölkfri är garnerad av  min systerdotter Prinsessan.

78747-453

Givetvis har det blivit lite presentöppnande också av Prinsessan fick jag det här fina paketet med två jättefina temuggar.

78747-456

Väcktes i morse av familjen med frukost på sängen och paket , blev superglad fick verkligen något som jag suktat länge efter

78747-457

78747-452

Ett SNÖ halsband , jättefint och en jättehärlig brun poncho i ull.
Tack för allt fint mina älskade killar!

Dessutom börjar jag semestern i dag bättre start på den kan man inte få:)

FYND

78747-451
Bild: Privat

Fanns inte mycket att handla på marknaden men de flesta av butikerna kör rea under denna helg ,så en hel del fynd blev det .
Ett av de var den här vasen från Broste på Inredningsbutiken som jag tänkte ha i hallen när den är omgjord , den var jättefin och endast 110 kr betalade jag för den.
Jag älskar fynd!

ÖVERRASKNING

På Lördag morgon hade vi världens överraskning i brevlådan en inbjudan

Bröllopsinbjudan
Till ett bröllp som skulle äga rum samma dag kl 17.00 i Jägmästarparken i Övertorneå
Brudpar: Hemligt

Med vänlig hälsning Marknadsbrudparet


Vad häftigt någon som vi kände skulle vara Marknadsbrudpar, varje år på marknaden gifter sig ett  hemligt par . Så vi gick på bröllop utan att veta om vem som skulle gifta sig, mycket spekulationer blev det under dagen.
Vi fick vara med om ett jättefint bröllop och i september blir det bröllopsfest, det var en kul överraskning att vår tremänning och granne gifte sig.

TREVLIG HELG

78747-450
Bild: Privat

Med den här bilden önskar jag er en trevlig helg, tar lite bloggledigt den här helgen eftersom  vi har besök av min syster med familj och sen är det marknad i byn den största händelsen här på hela året.

TREVLIG HELG !!

MERA ROSA ?

VITT+LILA= ROSA   

SANT!

78747-444

78747-443

78747-446

78747-445

Vi har lite vita rallarrosor i vår närhet, mutation eller finns de annanstans?

FÄRGVECKA 5

Färgveckan blev bara svårare och svårare för varje dag men jätterolig har den varit , Tack Tankebubblor för att du fortsatte med den.
Fredag är färgen rosa och det var nog den allra svåraste färgen , hade det varit för 15 år sen hade det inte varit något problem jag var galen i rosa allt hemma var rosa. Det kanske är därför det inte finns något rosa hemma nu trodde jag men mina killar kom till undsättning och sa vad som fanns . Tack för det mina älskade barn ni räddade min dag!

NR 1 &  2

78747-44878747-447

Helt otroligt var så galen i rosa så när vi byggde vårt hus -91 så valde jag rosa toalettporslin till lilltoan, gissa om vi ångrar oss nu i dag!

NR 3

78747-449

H är överlycklig äntligen har han fått sina rosa Foppisar som han väntat på och drömt om i evigheter, en riktigt glad kille knallar omkring med dessa på fötterna.

Så även i dag fick jag i hop 3 grejor till färgveckan.

POSTORDER

Måste säga att jag blev imponerad över Ellos utbud på heminredning när jag surfade runt på deras hemsida,  blev inspirerad av saravillfas matta därifrån. Men de är väl tvugna att bättra sitt utbud för konkurrensen från den övriga näthandeln är nog rätt så stor. Här är lite saker som jag tyckte var fina

SOFFBORD I EK

78747-421

SÄNGPANEL

78747-426

FÖRVARINGSKORGAR                                                   KUDDFODRAL                 



78747-42378747-437

SERVERINGSFAT                                                            KRUKA/VAS       KVISTAR

78747-42078747-422



TAVLA                                                                                   LJUSSTAKE

78747-42878747-436


VÄRMELJUSHYLLA

78747-442
Camilla den här bilden är för dig vet att du gillar den:)

MERA LILA

Det var så fin kväll så jag kunde inte låta bli och cykla ut och fota lite lila blommor

78747-441

78747-439

78747-438

FÄRGVECKA 4

Färgen i dag är Lila och det kändes nästan svårare att hitta något än i går, första tanken var att fota Rallarrosorna som blommar så härligt runt om oss. Men det var redan flera som hade såna fina bilder på blommor så tänk tänk hitta något annat. Funderade lite och kom på att jag faktiskt har hela tre stycken lila saker i mina gömmor

NR 1

78747-434

Stickade pannlapparna som kanske inte är favoriten pga färgen utan för att de är så stora och tjocka mycket praktiska och bra.

NR 2

78747-435

Den här har jag fått av min faster hennes gamla den ska man ha ljus i tror jag i alla fall, grävde fram den långt bak i ett skåp. Vilket syns på bilden ni ser hur dammig den är men det var så charmigt så jag lät det vara.

NR 3

78747-433

Mammas gamla klänning som hon använt då hon var gravid, vi hade kusinträff förra sommaren och man skulle ha på sig något som var från det årtiondet då man är född. Mamma hade en kappsäck med gamla kläder kvar och vi provade och provade till sist lyckade min syster och jag hitta varsitt plagg som gick på oss . Glada i hågen gick vi för att visa mamma då hon säger "det där är mina gamla mammaklänningar", kul va? De var väldigt väldigt korta så det fick bli ett par byxor under och klänningarna som tunika.

HERRBETJÄNT

78747-418
Bild: Ellos

Tror vi är många som byter kläder när man kommer hem från jobbet och vart ska man då lägga kläderna slänga på fåtöljen i sovrummet eller? En hederlig gammeldags herrbetjänt fyller sin funktion mycket bra, den här som finns på Ellos var snygg och till ett bra pris.


PANELGARDIN

78747-417
Bild: Ikea

Gårdagens färg i färgveckan som pågår var orange och många hade svårt att hitta något orange hemma, men eftersom det kommer att vara en av de stora färgerna i inredning i höst så kanske det skulle vara lättare då. Det blir säkert en färg som fler och fler kommer att ha hemma har ännu lite svårt att tänka mig det eftersom jag vuxit upp i ett kök, med orange, brunt och grönt nåja vi får väl se.
Den här panelgardinen Andrea från Ikea tyckte jag var snygg kanske vore något till vårt sovrum till hösten ett första steg i riktning mot att vara lite mer trendriktigare med orange:)

BLING

78747-414
Bild: Inreda

Ett handvirkat långt halsband eller skärp det är bara att välja användningsområde själv om du vill ha det runt halsen eller knyta runt midjan. Annorlunda och riktigt fint tyckte jag, finns på Inreda och kommer från Rice .

78747-415

DAGENS LAMPA

78747-411 78747-412
Bild: Designonlie

IQLIGHT-IQL75 är en lampa som kommer i ett paket och innehåller 30 moduler vilka man själv ska sätta i hop och upp til 21 olika varianter av lampan kan formas. Den är formgivan av Holger Ström redan 1973 .
Står att den är lätt att montera och att instruktioner medföljer, lampans namn var lite roligt betyder det att den sätter din IQ på test. Det här är nog något för den pyssliga och händige personen att sätta tänderna i.

FÄRGVECKA 3

78747-416

Bild: Privat

För ondsag i färgveckan är färgen orange och jag blev lite smått panikslagen herregud vi har ingenting som är orange. Men när jag stod i köket i går kväll sent såg jag vår  superfina bricka som vi fått av vår ex. svägerska  och den är ju orange perfekt! . Det är hon som både designat och tryckt tyget som den är gjord av, det är samma svägerska som gjort vår skyddsängel. Hon är en person som jag beundrar som fullföljt sina drömmar i livet och börjat satsa på sin konst mer och mer trots att hon inte är purung.
Både Leica och Living by W har bloggat om brickor som man kan beställa te.x från barnens teckningar.

FOOTSTOL

78747-410
Bild: Inreda

Med Footstol gör du din Petflaska till en pall , genom att placera Footstol på en eller två flaskor har du en praktiskt pall. Bra att ha med på semestern, stranden, utflykter, konserter eller matcher. Kan även användas som ett bärhandtag som gör det enklare att bära petflaskor.  Vilken häftig grej men jag kan inte låta bli att undra om den verkligen håller att sitta på och hur bekvämt det är .
Design av Mika Ihanus och Mikko Paakkanen för Studio Helsinki.

AALVAR AALTO BOWL

78747-40978747-405
Bild: Finnishdesignshop

Alvar Aaltos skål som finns i flera färger och storlekar är så underbar en sån skulle jag gärna ha hemma. Blir så full i skratt varje gång jag ser en sån, tänker på när min syster köpt en och på kvällen när barnen sover plockar fram sin nya skål. Hon sätter vatten i den och lägger dit några penseér , på morgonen kommer sonen ner och säger om nya skålen "vad fint man kan också tvätta händer i den" .
Så han såg ett helt annat användningsområde för designskålen än sin mamma, han är så härlig charmtrollet.


DAGENS LAMPA

78747-404
Bild: Kraxa

Man kan lugnt säga att det gick upp ett ljus för mig i går kväll, gjorde världens misstag och raderade bort massor av bilder i min iver att städa och sortera. Det tog mig ganska många timmar att återställa det i stort sett hela kvällen. Därför väljer jag Glaslampan Edison från Fafner till dagens lampa , designad av Tove Adman.

GRÖNT BLIR RÖTT

78747-407
Bild: Privat

Vet att det blir mycket jordgubbar nu men det här är sommar ett fat med nyplockade jordgubbar från eget land. Vad kul då blir det jordgubbstårta på måndag super gott ska försöka baka en lika härlig som Camilla undrar om det vita strimlade som hon har på tårtan är vit choklad?

FÄRGVECKA 2

Förra veckans omgång av colourweek valde jag att visa mina jordgubbar när det var färgen röd och tänkte att det kunde vara roligt att även denna dag då färgen är grön visa mina jordgubbar .Hur de ser ut innan de blir röda.


78747-40378747-40278747-397

78747-40178747-39978747-398



I morgon är färgen orange det blir lite att klura vad man ska hitta på.

SUDDA

78747-342

Oj oj vad klumpigt i min iver att städa på min blogg tänkte jag rensa bort lite bilder från mappen sparade bilder. Vad jag inte visste var att de även suddas ut från bloggen så nu får jag sitta här och lägga in massor av bilder på nytt i gamla inlägg.
Man lär så länge man lever men roligt är det inte!

DISKSTÄLL

78747-252
Bild: Danskdesign

Har tidigare bloggat om fina disktrasor men ett problem som i alla fall jag brottas med är vart man ska förvara de på ett bra sätt. Visst hänga över kranen men då är den bara i vägen mest hela tiden.
Nej det här diskstället från Rosendahl som jag sett på Danskdesign var en bra lösning på det problemet, snyggt var det.

FÖRVARING

78747-385
Bild:Kraxa

Den här förvaringsmöbeln ingår i en serie Sancho P som är en hyll och klädhängarserie från de Nord och är designad av Jonas Lindvall. Den är gjord i MDF och finns som väggfast eller hurts förvaring i olika storlekar, rolig och lite annorlunda förvaringsmöbel.


DAGENS LAMPA

78747-384
Bild: LampGustaf

Var in på Elkedjan i Pajala när vi var där på marknaden för att få lite svalka från den brännande solen och såg de de här härliga lamporna Twist & Tango. Hoppas att även Elkedjan här kommer att ta in dessa lampor, de var jättefina.

FONDVÄGG

78747-253
Bild: Your Wallpaper

Vilket bloggande det var i kväll surfat runt och läst på mina favoritbloggar som bara blir fler och fler och det är full aktivitet där ute i blogg världen bland annat visar Husmusen fondväggar och Roomservice fina Canvastavlor av egna digitala bilder så jag tänkte att jag skulle ta och visa det här som blir en kombination av de bägge.
Hos företaget Your Wallpaper kan du beställa din personliga tapet av dina digitala foton eller barnens teckningar eller kanske kan du rita ditt eget mönster. Personligare fondvägg än det här finns det nog inte att få .
Vill du se en fin fondvägg gör ett besök hos Kitchenbloom och deras lilla toalett för att se väggen hon målat, så snyggt vilken duktig köksblomma:)

FÄRGVECKA 1

78747-411
Bild: Privat

Förra veckan hade Flitiga Myran en utmaning Colour Week en färg varje dag och den här veckan tog Tankebubblor över stafettpinnen och de som vill hänger med  på ett varv till med nya färger och jag tyckte det var så roligt förra veckan så jag hänger gärna med.
Dagens färg är Gul - har fotat vår härliga ockragula ytterdörr vi lät måla om den för två år sen och är supernöjda. Man blir alltid lika glad av att se den och det lyser upp mot den faluröda färgen som huset är. Dessutom är det här en färg som användes på dörrar här i Tornedalen förr i tiden.

SKÅLAR

78747-409

78747-41078747-408


Bild: etradeit

De här fina skålarna från Robex har jag tittat på många gånger på nätbutiken etradeit , en praktisk skål i plast tillverkad i en speciell metod som gör den väldigt hållbar. Ganska praktiskt material i en barnfamilj, dessutom är de väldigt snygga och det är inte många plastskålar som är det.
Skulle vara fina att ha framme med lite godis eller snacks i på bordet.
Har tidigare bloggat om temuggar från samma nätbutik, och Kicki tipsade om att de säljer det fina grytunderlägget från Saga form . De har rätt så billig frakt och handlar man för över 500 kr är det fraktfritt !

REGN

78747-275

Bild: Danskdesign

Det är nästan så att man önskar att man skulle få användning för en så här fin regnmätare från eva solo för det är så otroligt torrt ute och så kvavt i luften. Det skulle faktiskt vara välbehövligt med en rejäl regnskur för att rensa luften och göra trädgården lite gladare, konstigt nog lider inte ogräset utan det växer så det knakar.

INGABETT

Har tidigare läst i dagstidningen om Anna Hellman från Gällivare som inte ville utsätta sin son för några kemiska preparat som skydd mot myggen och fick iden till Ingabett-kupolen . Nu fick jag se den på Pajala Marknad och måste säga att det var en smart idé hon hade fått att kunna låta sitt baran ligga ute på gräsmattan och leka utan att besväras av myggen . Myggkupolen passar lika bra i resesängen , spjälsängen eller går att använda ute. Den är hopfällbar och går att paketera i ett fodral vilket gör den lätt att ta med sig. Gör gärna ett besök på Ingabetts hemsida för att läsa mer om produkten .

DAGENS LAMPA

78747-254

Bild: Aneta Belsyning AB

Även denna lampa kommer från Aneta Belysning AB och heter Rondo , serien finns som tak-, bords- och golvlampa.

TAPETER

78747-309
Bild: Privat

Har tidigare bloggat om fina tapeter som kom fram när vi höll på med renovering av en lägenhet förra sommaren måste även visa denna bild i sovrummet fanns det nya tapeter på alla väggar utom under fönstrena där man behållit två olika gamla tapter visst var de gamla snygga. Kunde gott ha tänkt mig den mönstrade som fondvägg hemma.


FÅTÖLJ

78747-260
Bild: Ikea

Helt slut efter att ha fört en flera timmars kamp mot ogräs i rabatterna, skulle inte ha något emot att slänga mig ner i den här härliga snurrfåtöljen Lunna från Ikea. Men först får jag ta och sätta mig vid datorn och jobba lite sen blir det skönt att slappa i Poäng  som vi har uppe i allrummet även de från Ikea .

78747-333


DAGENS LAMPA

78747-255
Bild: Aneta Belysning

Flakes är en ny serie från Aneta Belysning AB  med stansade flikar blir det spännande skuggor från lampan.


DAGENS LAMPA

78747-256
Bild: Lampmetropolen

Den här eleganta och stilrena takfläkten från Lampmetropolen passar väl utmärk till dagens lampa en sån här varm dag.

SVALKANDE DRYCK

78747-334

Bild. Privat

Den här smarriga chokladmilkshaken överraskade mina killar mig med i går efter vårt besök på stranden medans jag packade upp badgrejorna hade de gjort i ordning detta.
Supergott , vad glad jag blev det smakade så bra i värmen.

FYND

78747-308

I dag har vi varit till Pajala Marknad , men oj så hett det var där blev nästa olidligt man orkade knappt kolla på vad det fanns att köpa. Givetvis som det brukar vara på marknader massor av krimskrams men jag gjorde ett inköp av två tavlor. Såg de nästan direkt vi kom och jag blev så förtjust så innan vi for hem gick jag och köpte de fick de här två för 270 kr hade kostat 285 kr /st tidigare.

På hemresan stannade vi till på ett Loppis efter vägen och där gjorde jag ytterligare ett fynd den här härliga 70-tals vasen för 120 kr så min dag har varit full av härliga fynd i värmen.

78747-306
Bilder: Privata



STRANDEN

78747-302


I dag har det varit en varm och härlig dag som vi tillbringat ute på sandbanken, en strand som ligger mitt ute i älven. Men nu sitter jag här och är röd som en kräfta , jag ska då alltid bränna mig i solen.

78747-303


Så skönt att en dag bara få sitta i sanden och vifta med tårna

78747-305

Om det är någon som saknar sin gamla cykel så ligger det en ute på sandbanken

78747-301

78747-304

HA EN RIKTIGT TREVLIG HELG!

Blir ni för varma av mina bilder titta in och hälsa på hos saravillfara där får ni svalka:)

RÖD FREDAG

78747-310
Bild: Privat

Vad kan väl passa bättre i dag Fredag när det i Colourweek är röd att välja den här bilden som jag fotade förra sommaren när jag plockade jordgubbar i vårt eget jordgubbsland.

DAGENS LAMPA

78747-298

78747-341
Bild: Lampmetropoolen

Till hösten måste vi köpa läslampor till Sovrummet och den vägglampan Frank från Lampmetropoolen skulle nog bli fin där. Det var inbygg dimmer i denna lampa och det är säkert bra. Men vi har inte bestämt om det blir vägg- eller bordslampor , fördelen med bordslampor är att det är mycket lättare att möblera om slipper hålla på och skruva upp och ner någon lampa på väggarna.

HÖ ÄGG

Var nyss och fotade bilder till Blå Torsdag och hade då med mig tre stycken killar därute, brevid oss på ängen finns de vita hö äggen (som vi kallar de) bonden har ganska nyligt slagit höet. Mitt i allt hör jag hur den minsta killen viskar till sin storebror "jag tar fart och springer" , tänkte få se vad han ska göra

78747-337

Han sprang och skulle försöka välta ägget *skrattar*, inte ens fast han tog hjälp av de andra så orkar de välta det men de har det jätteroligt därute med höbalarna

78747-340

78747-339

78747-338

BLÅ TORSDAG

Ni ser hur lättpåverkad jag är av reklam det första jag kom att tänka på när jag skulle fota blått var
Blå blå vindar av vatten
Blå blå vindar av hav...........

78747-335

78747-336
Bilder: Privata

FATBOY

78747-259
Bild: finnishdesignshop

Har tidigare bloggat om sittsäcken sit on it men nu när jag såg den här på finnishdeisgnshop måste jag säga att formen på den tilltalade mig mycket.  Den heter Fat Boy Island och finns i fem olika färger jag är så inspirerad av saravillfaras, husmusens och Living by Ws bloggar om denna färg som tydligen kommer  stort till hösten så jag valde att visa bild på den orange. Tror nog våra killar gärna skulle kasta sig i denna för att titta på TV.
Kombinationen orange och brunt är riktigt snygg.

Samtidigt vill jag tipsa er om att det är Rea på finnishdesignshop inte så många produkter i och för sig tipsar speciellt Malin som jag vet gillar finsk design.

SMYCKESTRÄD

78747-258
Bild: Ikea

Statist träd från Ikea är ytterligare en pryl som jag spanat in på Ikea vad bra att på kvällen hänga sina smycken i det så är det lätt att hitta de. Har fastnat för naturmotiv i inredning just nu, och även det här är ju ett sånt.
Men det kanske inte är fint i verkligheten svårt att se på bild, är det någon som har sett det live kan ni gärna lämna en kommentar.

DAGENS LAMPA

78747-257
Bild: Lampmetropolen

Var ute och letade efter fler lampor till Dagens lampa då jag ståtte på den här skomakarlampan Nisse i keramik. Fick mig ett gott skratt eftersom det bara är ett par månader sen jag sålde vår på Blocket ända till Stockholm för 50 kr , och hon gjorde nog ett fynd för på Lampmetropolen kostar den 435 kr.
Nå vi blev nog nöjda bägge två hon fick en lampa hon gillade och jag blev av med en pryl från förrådet.

GRÅ / SVART ONSDAG

78747-362Eftersom jag hade två olika ideér på bilder till dagens bidrag i Colour Week och inte kunde bestämma mig för vilket så lägger jag in bägge två

SVART SOM BLIVIT GRÅTT

78747-366

78747-367

H:S RUM

Vi skulle göra om i H:s rum för ett par år sen och han ville då ha svarta väggar med vita döskallar på , tur för oss att det inte fanns några såna i tapetkatalogen. Så vi lyckades komma överrens om att måla grått med svarta och röda accenter så det finns gott om föremål som passar in i dag här kommer lite detaljer från rummet

78747-36078747-359

78747-36878747-358

78747-36478747-363

 

KASSE

78747-271
Bild: Ikea

Som alla andra har vi massor av saker när man ska till stranden köpte två stycken SOMMAR Kasse  på Ikea sist jag var där. I och för sig var det för att vi hade handlat lite för mycket för att kunna bära allt till och från bussen som inköpet av dessa var tvugna att ske. En sån här över varje axel samt en stor blå Ikea påse så fick vi med oss allt puh..... Vi måste ha sett ut som två packåsnor från landet som kommit in till storstan och förköpt oss aningen.
Men nu kommer de åter till användning för filt, handdukar och allt annat man ska ha med sig till stranden eller badet.

HYLLA

78747-278
Bild: La Ninja

Hylla i lackad böjd stål av danska Linde & Linde  hittade den på LaNinjas nätbutik. Går att förvara tidningar i eller sätta magneter på så har du en liten anslagstavla.
Min första tanke var att vilket bra nattygsbord för det lilla sovrummet eller varför inte ha i hallen för posten och nycklar. Kanske skulle jag själv ta och beställa en svart till vår hall som ska göras om i höst.


DAGENS LAMPA

78747-261
Bild: Pid

Front från Pid en väggmonterad belysningsarmatur i rostfritt stål som går att vinkla i ovan och underdel för att sälv kunna ställa in vart ljuset ska falla. Den här armaturen skulle nog kunna vara fin på väggen i vindstrappen när vi gör om till hösten.


UTMANING 2

Tyckte Annelis utmaning Colour Week var så rolig, varje dag har en egen färg som man ska fota. Ligger lite efter nu så jag tar en liten genväg och lägger in bilder som jag redan fotat tidigare eftersom jag är helt slut efter en kväll på Ishallen. Det var bilbingo och som förälder till en idrottande kille får man jobba i kiosken där, vi var lite folk så jag har dessutom fått ta emot en hel del finska utskällningar.
Så hoppas att min geväg är ok.

Måndag - Vit

78747-343

När man pratar om vitt tänker jag genast på snö.

Tisdag - Brun

78747-344

Tre olika nyanser av brunt  i vårt sovrum , med lampfoten som jag fyndade på återvinningen.

UTFLYKTER

Sommaren är en årstid som är fylld av olika utflykter, i helgen har vi tillbringat bägge dagarna och njutit av det fina vädret på Ekobadet. och till helgen blir det förhoppningsvis stranden om vädret håller i sig.
Som det hör till på utflykter packar man med sig en picknickkorg för vår del blir det vår röda från Reisenthel  och i den ska givetvis en termos med kaffe ner . Tyvärr har vi bara en sån här tråkigt ståltermos att ta med

78747-276

Skulle vara mycket roligare att packa ner en så här sommarfin ståltermos med naturmotiv designad av Jon Eliason för Sagaform  i korgen
78747-277

Bild: Favoritsaker

Var på väg att beställa den i går men eftersom den är rätt så billig så kändes det att frakten som tillkommer blev rätt så mycket. Så nu håller jag utkik efter affärer som säljer saker från Sagaform för en sån här vill jag verkligen ha.

ANNORLUNDA SKÅL

78747-280
Bild: finnishdesignshop

Skålen Tuisku designad av Petri Vainio som finns på FinnishDesignShop blev jag förtjust i en annorlunda och tilltalande form.   Tuisku är det finska ordet för snöstorm och denna skål är som en snödriva efter en storm, därav namnet.

DAGENS LAMPA

78747-262                                       78747-263
Bild: Favoritsaker

Dagens Lampa är bordslampa med lampfot i keramik och taklampa Boness-Mibo från Favoritsaker.

Efter att ha lagt in denna så surfar jag runt och läser andra bloggar och vad ser jag *skratt* Living by W har bloggat om kudden i samma serie  i går, kunde inte läsa bloggar i går kväll för vi hade världens åskväder usch det var inte roligt.

GARDINER

78747-281
Bild: Designonline

Panellängderna Frukt som finns på Designonline som ett paket med två panellängder och en duk skulle matcha den limegröna lampan som jag har som dagens lampa i dag.


GRYTUNDERLÄGG

78747-282


Bild: Sagaform

Har precis varit och cyklat till affären och naturligtvis råkade en lite inredningstidning slinka ner i min korg,  den här gången blev det Plaza Interiör. Har inte köpt den tidigare och måste säga efter att snabbt ha ögnat igenom den så tyckte jag att den var riktigt bra. Börjar bli lite less på inredningstidningarnas kök - och badrumsspecial i var och varnnan tidning, det är ju inte de enda rummen man har. Dessutom är renovering av kök och bad både stora projekt och kostsamma så det är inte något man gör varje år, önskar det skulle vara lite mer av annat.
Det här fina underlägget var en av de fina sakerna jag fastnade för i tidningen grytunderlägget kommer från Sagaform och är av valnöt och i två delar.


ISTE

I går var det premiär för mig att dricka Iste och jag måste säga att det var väldigt gott i värmen skulle vara härligt att dricka iste ur de här fina teglasen från etradeit.
Kanske skulle vara något för Camilla som älskar kaffe att dricka Iskaffe ur, visst var de fina.


78747-265
Bild: Etradeit

TIDNINGSKORG

78747-322                        78747-323
Bild: DesignOnlie

Tidningsstället Helmet som är designat av Eva Frid har blivit mycket uppmärksammat under året som gått bla. i SVT:s Design/365 det kommer i ett platt paket och är lätt att sätta i hop.
Finns i Röhsska museets samlingar.

DAGENS LAMPA

78747-299
Bild: Lampmetropolen

Nexos
är en fräck takpendel i limegrönt kan göra den tråkigaste måndag morgon roligt så det blir ett bra val till dagens lampa.

MYGG & VÄRME

78747-317
Bild: Horisontenterprises

Sitter här i övervåningen och håller på att smälta bort av värmen , man ska inte klaga men det är inte så skönt när det är så varmt inne. Var in och läste på saravillfaras blogg och hon hade gjort en så fiffig konstruktion till deras ytterdörr för att slippa myggen. kolla in den.

Vi har beställt ett myggnät till balkongdörren hos glasmästaren för två veckor sen men det var typ 80 st före oss i kön, och att öppna några dörrar utan myggnät här är otänkbart.
Såg en annan variant  av myggnät till dörr Ötökkä  på K-Rauta som faktiskt var snygg också och smart konstruktion. Det var lamellern i svart som satt på en skena och längst ner hade varje lamell en list det fanns ett dragsnöre så man kunde dra åt sidan den när man ville.

Hoppas vi får vårt myggnät snart annars tror jag vi får värmeslag.

PÅSLAKAN

78747-313
Bild: Ikea

Vilket fint nytt påslakanset Ikea hade fått Andrea Kakel heter det, har köpt påslakanset på Ikea många gånger tidigare och de har då hållt bra fast de varit så billiga.


UTMANING

Cia utmanar andra bloggare att  visa sina kaffe - teburkar  vilket jag tyckte var en så rolig utmaning. Men jag har inte valt att visa min egen som är modern och egentligen lite tråkig, utan jag har fotat mina föräldrars gamla fina kaffeburk. De har haft den sedan 50-talet och den används fortfarande dagligen i locket så finns det någon grej invändigt som gör att det blir vakum i burken .

78747-365



Bild: Privat

DAGENS LAMPA

78747-312
Bild: Ikea

Den här är något för alla som gillar Ikeas ljuskrona Sirlig nu finns det en elektrisk variant en taklampa som heter Rist.

DAGENS LAMPA

78747-311
Bild: Ikea

Taklampan Läreda dubbel från Ikea hänger ovanför vårt köksbord och blir i dag mitt val till dagens lampa.

DRAKBÅTSRODD

78747-346Gårkvällen tillbringades ute vid älvstranden för Drakbåtsroddtävling jag deltog inte i själva tävlingen utan var lagets kostchef här kommer lite bilder

78747-348

78747-347

78747-346

Det gick väl inte så där jättebra för vårt lag men vad gjorde väl det för vi hade med picknickkorg och satte oss i gröngräset och njöt av den härliga kvällen god mat och tittade på resten av tävlingen.

78747-350

78747-349

PRESENT

78747-408
Bild: Privat

Vår tonåring kom hem i går från Luleå där han varit med mormor och morfar några dagar på en liten minisemester. Det här fina picknicksetet  fick vi i present av honom, visst var de fina. Han hade köpt de på Claes Ohlsson.
RSS 2.0