LÄSHÖRNAN SNART KLAR...

Ni har tidigare fått se bilder från vår Allrumsmakeover där jag visade att en liten läshörna så sakta börjat växa fram. Sakta och sakta med mina mått är det nog med snigelfart den gjort det , men det finns vissa förklaringar till det. För normalt sett är vi inte de som tar evigheter på oss att slutföra projekt utan vill att det ska ske ske snabbt (helst på en gång enligt Vicke).

I alla fall så berodde det hela på fåtöljen som jag för ganska precis två år sen fyndade på auktion, eller inte på själva fåtöljen utan svårigheterna att hitta någon som kunde klä om den.  Det var nämligen den som skulle vara huvudrolls innehavaren till den nya läshörnan den var den som var stora inspirationen till hur det skulle komma att bli.

Nu är vi alltså äntligen nästan där, de sista pusselbitarna är på väg att falla på plats, läshörnan är snart helt klar!

       

       
Bilderna är klickbara...

Fåtlöjen som jag betalade en tjuga för på auktion har alltså fått ny klädsel tack vare en mycket duktig lokal hantverkare, och även om vi både köpt tyg och betalat för arbetet så blev den ändå inte speciellt dyr i slutändan. Tänk att ett spontanköp på en auktion en grå trist höstdag ändå kunde hitta den perfekta platsen i vårt hem, trots att det nu tog sin lilla tid:)

Förresten så är inte fåtöljen enda auktionsfyndet i läshörnan utan det är även vägglampan, som också för övrigt är mitt första auktionsfynd på nätet  och Tradera .*Ler* men det är nog inte mitt sista nätauktionsfynd,  för vad mycket fint man kan hitta där gäller bara att komma i håg frakten som i bland kan kosta tre gånger mer än det man köpt (det har jag precis fått erfara) . Nåja i alla fall så har lampan nu en "ny" kompis golvlampfot i teak på väg hem till sig och förhoppningsvis ska den passa perfekt som läslampa. Det återstår att se...

Ett roligt projekt börjar alltså gå mot sitt slut och på något sätt har det här varit ett speciellt projekt, kanske det beror på blandnigen av gammalt och nytt.

Gamla saker för med sig lite minnen,  kul att tänka på fåtöljens väg från en gårdsplan i grannbyn till vårt allrum  och vägglampan mitt första köp från Tradera . Inte nog med att den var det utan några dagar efter jag fått den råkade jag av en ren slump ramlade in på en blogg och hittade den tidigare ägaren av lampan. Man brukar säga att världen är liten men tänk att till och med cyberspace kan vara det:)Kommentarer
tina

Jättefint!Det ser så samstämt ut...gillar verkligen fåtöljen!kram på dej/tina

2008-09-16 @ 00:07:05
URL: http://tinaminastina.blogg.se/
madde

Hej!, klart det är okej..jäklar vad fint det blev och vilken snygg tapet...vart kommer den ifrån? :)

2008-09-16 @ 06:28:18
URL: http://alskadehem.blogg.se/
J o h a n n a - Inredning & pyssel

Va fint det ser ut!

2008-09-16 @ 09:40:32
URL: http://inredning.webblogg.se/
Camilla

Oj vad snyggt! Och vilken härlig väg från början till färdigt sen då...! Stolen blev jättefin och den ser väldigt skön ut dessutom, perfekt läsestol!Vad roligt att hitta ägaren via en blogg. :) (Blogg)Världen är allt bra liten...

2008-09-16 @ 10:13:01
URL: http://www.camillasnyahem.blogspot.com
Minigrisen

Va snyggt! Och va roligt att få läsa lite mera om dig på utmaningen! Om du gillar Tradera, så kika in på www.ebay.com Jag har gjort många bra fynd där genom åren:)Gjorde ett inlägg för kanske 1 månad sedan om ebay - kika gärna om du tycker det verkar intressant!

2008-09-16 @ 19:20:29
URL: http://minigrisen.blogg.se/
Erika

Jättfint! Ser verkligen mysigt ut!

Kramis

2008-09-16 @ 20:26:39
URL: http://mrum.blogg.se/
pia

Oj! Så fint ni har fått till det, jag skulle lugnt kunna sitta där å läsa i mååånga lååånga timmar:)Ha det så gott!KRAM

2008-09-17 @ 14:36:54
URL: http://baramittlillahem.blogg.se/
Vicke

Tina: Tack! Den är jätteskön fåtöljen:)

Kram på dej

Madde: Tack snälla och tänk att det är du som ägt lampan tidigare;) Tapeten är från Boråstapter och kollektionen Orient.

Johanna: Tackar!

Camilla: Tack så mycket! Ja det har varit en lång och krokig väg men nu är det klart, nästan:)

Superkul, ja tänk att även bloggvärlden är så liten!

Minigrisen: Tack! ler kanske bäst att låta bli kanske blir så frestad har precis vunnit en lampauktion igen på Tradera;)

Erika: Tack snälla!

Kramis

pia: Tackar! Hoppas på många sköna lässtunder där i höst och vinter:)

Ha det bra!

Kram

2008-09-18 @ 20:15:52
URL: http://vickes.blogg.se/
Anna-Karin

Åhh så bra det blev! Är själv sugen på en gammal fåtölj jag hittat som behöver kläs om, men är rädd för att det kommer gå på en förmögenhet.

2008-10-04 @ 19:31:39
URL: http://nancyandi.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0