FÅGEL, FISK ELLER MITTEMELLAN...


Bild: Vicke

*Skrattar* det var verkligen ett passande tisdagstema i dag, för fågel fisk eller mittemellan är verkligen en passande beskrivning på kvällens aktivitet eller deltagarna skulle jag kanske säga...

I dag var det premiär för kursen som jag så länge sett fram emot, Digitala bilder äntligen skulle jag få lära mig att använda Photoshop som så länge bara väntat och väntat i min dator. Så glad i hågen klev jag in i kurslokalen och mina förväntningar var enorma.

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg det brokiga sällskapet som väntade där, hrmm undrar om jag kommit rätt eller ? Kan väl säga att medelåldern var rätt så hög inte för att det gör något men det kändes lite konstigt att gå "Datakurs" tillsammans med en gammal klasskompis föräldrar, rektorn från högstadietiden osv.

Såg mig om efter en nödutgång och när kursledaren började fråga runt vad vi ville lära oss och någon sa "hur man för över bilder från kameran till datorn" då var jag nästan beredd att hoppa ut genom fönstret. Insåg verkligen att nivån på deltagarnas kunskap och förhoppningar var extremt olika - Fågel, fisk eller mittemellan skulle man absolut kunna säga.

Men jag tänkte att har jag nu äntligen tagit mig i kragen och lyckats anmäla mig till den där kursen som jag så länge velat gå måste jag i alla fall ge det en chans och det är jag glad att jag gjorde. För när jag väl satt framför datorn så glömde jag nästan tid och rum, den nya roliga uppgiften fick alla min energi och uppmärksamhet.

Så nästa vecka är det jag som sätter mig på kursstolen igen beredd att ta mig an nya utmaningar.

Sen måste jag väl också förtydliga att jag inte har fördomar mot de som är lite äldre och datorer utan tvärtom beundrar de. Tycker de är både modiga och tuffa, dessutom var det flera där som var riktigt haj på det här med datorer *imonerad*.

*Fniss* men man kanske skulle ha olika kurser för olika behov, för det kan inte varit lätt för den stackars läraren att försöka få i hop det hela.

Fågel , fisk eller mittemellan ...


Kommentarer
AnCi

Jaha du, bara att gilla läget som ungdomarna i familjen säger! Hoppas att du trots den brokiga skaran av kursdeltagare kan lära dig nåt som är anpassat efter dina kunskapsbehov ;) Låter faktiskt lite lockande med en kurs i ämnettycker jag!

2008-11-11 @ 22:42:28
URL: http://nyanotta.blogspot.com/
saravillfara

Det råkade inte vara en PRO-kurs du hade anmält dig till då..?

Himla tur att att det visade sig bli en bra start trots allt, du kommer säkert att ha stort utbyte av kommande lektioner med.

Vad kul att få gå kurs!

2008-11-11 @ 23:47:04
URL: http://saravillfara.se
Kerstin

Vilken underbar tolkning! :) Skulle själv vilja gå en Photoshopkurs. Hoppas att det i fortsättningen bara går framåt och i den takt du vill. Du kanske skulle bli lärare via din blogg sedan?! ;)

Ha det gott och lycka till med nästa kurskväll.

2008-11-12 @ 10:14:21
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com/
J o h a n n a - Inredning & pyssel

Vilken bra tolkning till temat!

2008-11-12 @ 10:44:28
URL: http://inredning.webblogg.se/
Malin

Rolig tolkning av temat. Jag hade också viljat gå på Photoshop kurs, fick Photoshop Elements i födelsedagspresent inkl en jättetjock bok....hmmm Jag som gav upp med gratistestet av programmet efter att ha gett det en kväll.

2008-11-12 @ 17:35:18
URL: http://malkins.blogg.se/
Erika

En superbra tolkning! Skulle också vilja lära mig mera.... Visst är det härligt med de äldre som verkligen vågar hänga med på nya saker. Hade en kund som var född 1919, som ville ansluta sig till internet banken....hur coolt som helst! Min far är född på 50-talet men han vill inte... Kramis!

2008-11-12 @ 21:20:06
URL: http://mrum.blogg.se/
T H E R R E fotoblogg

Gick på en studiecirkel förra året tror jag det var i digitalfoto, men ja... Det var VÄLDIGT fågel, fisk eller mittemella där med... En del hade typ 2mpx kameror o ville lära sig föra över bilder, andra hade systemare och frågor om olika objektiv och redigering... Men "läraren" försökte låta alla komma till tals och prata om vad man själv skulle vilja få ut, så det var ju bra. SAknar det där :/

2008-11-13 @ 08:18:30
URL: http://therre.blogg.se/
Åsa

Brukar du köpa CD-skivor?

När köpte du din senaste skiva, och vad var det för skiva??



Ha en bra dag!

2008-11-14 @ 11:23:13
URL: http://caspelihna.blogg.se/
Anna

Haha, kul tolkning.

Gick en kurs om photoshop för några år sedan på komvux (och tyvärr har man väl förlorat de mesta kunskaperna eftersom man inte använt det förrän nu) och då var det jag klart yngst också. Vissa hade ju hur stor koll som helst medan andra verkligen var så att man knappt visste hur man starta programmet... Men det gick bra ändå. Vi hade skoj =)

2008-11-14 @ 15:08:49
URL: http://filmtvmusikautografer.blogg.se/
T H E R R E fotoblogg

Hej!



Tack för ditt grattis.



Ja, studion är jättekul. Love it!

2008-11-14 @ 16:12:12
URL: http://www.therre.se
TiniTott

Åh vilken härlig tolkning! =)

2008-11-15 @ 23:57:24
URL: http://tinitott.blogg.se/
Malin

Haha...vilken bra tolkning! :) Det är väl ofta så att det är många äldre på sådana kurser. Bra iaf att du tyckte det var bra iaf, inte så kul om alla andra är på en helt annan nivå. Fick inte till förra veckans tema, kanske ska göra ett nytt försök idag. Inte alltid så lätt att hinna med. Har nog lagt mer energi på andra bloggen ett tag nu. Inredningsintresset är lite lågt just nu, även om det självklart alltid finns där.

Kram på dig!

2008-11-18 @ 13:25:59
URL: http://homeandliving.blogg.se/
L I S A

Hihi.........kul med fler som förkovrar sej i den digitala världen,,,,själv går jag just nu PIM (Pedagogisk It och Media)jag tycker att det bitvis är våldsamt svårt men det är väl det utbildning är till för?..att utbilda alltså:)))

2008-11-18 @ 15:58:47
URL: http://lisasbibliotek.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0