JUL PÅ IKEA

78747-123378747-1232
 78747-123678747-1238

Bild: Ikea

Precis som jag funderar på att maila Ikea och fråga varför det inte finns några julsaker på hemsidan så ser jag hos Camilla att det nu gör det. Äntligen har jag hunnit kolla in julsortimentet lite grann och en massa roligt fanns det. Som vanligt går inget av säsongsvarorna att beställa på Handla hemma. Men vad gör väl det när det är mindre än en månad kvar tills de öppnar i Haparanda.  Då får jag se julsakerna i en butik nära mig och kanske köpa en och annan ny julsak som förgyller vårt hem.

Rensade faktiskt friskt bland julgrejor förra året och sålde bort massor på Blocket. Tänk att även adventsljusstakar och tomtar kan man tröttna på.  Klart att jag förnyade en del redan förra året, men det finns nog alltid något nytt man behöver eller vill ha.

Det får mig att tänka på förra året i november när vi var till Stockholm och jag fyndade med mig snöbollslampor från Askos stora rea. Köade lång stund till kassan och med stor omsorg tog jag hem de som handbagage på flyget. Var så glad och nöjd över mitt fynd på en fin affär och trodde jag skulle vara ensam om att ha de hängandes i fönstret till advent.
Nästa dag ser jag att precis samma lampor finns att köpa på ortens OK station billigare än mina "designbollar" . Då var jag inte längre så nöjd över mina fina fynd  eller ensam om att ha de i byn.

Men jag får mig ett gott skratt varje gång jag ser på de. Ordspråket "Man ska inte gå över ån efter vatten" stämmer kanske ganska bra....





Kommentarer
cleopethra

Nämen, jag var inne och tittade på IKEAS julsaker, men jag hittade inte rödvit-randiga julgranskulorna. De är ju jättefina!

2006-10-22 @ 23:11:49
URL: http://cleopethra.blogg.se
saravillfara

Tänk vad du ska njuta och må gott, när du flanerar runt i ditt nyöppnade IKEA bland julsakerna. Det kommer att bli som lilla julafton :)
Själv köpte jag några askar söta minijulgranskulor, som jag ska pynta mina ormhasselkvistar med. I Sundsvall hade dom julsakerna närmast kassorna, så gissa hur svårt det var att ens ta sig runt för att kolla in alla pryttlar, när det samtidigt var långa stillastående kassaköer... Natti, natti!

2006-10-23 @ 00:47:28
URL: http://saravillfara.blogg.se/
Camilla

Uhh.. jag vill till ikea nu!! Hade fundering på att åka dit imorgon. Men jag tror jag väntar till den dagen vi ska dit och köpa madrassben (wohoo.. äntligen ska sänggaveln BORT!) :D Det är roligare att köpa mycket på en och samma gång ;) Men jag ör så nervös över att julpyntet ska ta slut.. Snart börjar dom väl rea det också.. O_o

Hehe.. vilken otur med snöbollslamporna. Men det är ju en kul historia :)

2006-10-23 @ 08:00:58
URL: http://camilla.hopto.org
Mia

Vilken rolig historia... :) Förra året just före jul så hade jag hittat en jätte fin ljuskrans att hänga i köksfönstret. Riktigt nöjd och glad började jag promenera hem med fyndet ända tills jag närmar mig vårt lägenhetshus och upptäcker att min väninna/granne (med fönstret precis bredvid) står och hänger upp en exakt likadan ljuskrans i precis samma fönster som jag tänkt också... Snacka om att jag blev snopen... =) Så kan det gå i små samhällen... Fast du hade ju verkligen ansträngt dig för att få nåt som inte alla hade... =) Samma var det när jag skulle köpa jätte fina julstjärnor på fot billigt hos Clas Ohlsson... Självklart var de slut så jag åkte hem utan. När jag går in på ortens shell mack för att köpa ett paket ciggisar, vad ser jag bredvid kassan?! Nå precis samma julstjärnor om än någon liten krona dyrare! :) Så dom blev fort mina...

2006-10-23 @ 13:38:26
Vildangel

*skrattar åt ditt inlägg* Ja men visst är det lustigt ibland, när man tror att man verkligen fyndat bara för att upptäcka att "alla" har det. När vi flyttade till området vi bor nu var det första jag gjorde att hänga upp en jättefin ängel med texten välkommen på - bara för att upptäcka att närmaste grannen hade en exakt likadan.*s*
//V

2006-10-23 @ 14:41:22
URL: http://vildangel.blogg.se
Malin

Samtidigt vill och inte vill köpa julsaker nu. Känns för tidigt men är ju ändå mysigt att börja botanisera bland alla fina saker. Ja ibland tror man att man är smart och gjort värsta fynden, vilket det inte alltid visar sig vara ;)

2006-10-23 @ 21:59:24
URL: http://mrsmalinski.blogg.se
Vicke

Cleo: Då får du kika en gång till för de finns där:) Röda och granna...
saravillfara: Vilken bra idé kanske skulle föreslåt att vi firar julafton på Ikea billiga köttbullar och allt;) Spännande att få se dina kvistar pyntade, de är redan så fina. Kan också tycka att säsongsvarorna är lite knasigt placerade. Natti Natti
Camilla: Lyckos dig som har sån nära! Nog finns det julsaker kvar till dig när du kommer dit annars får du komma till Haparanda;) Nu kan jag skratta åt historien men förra året blev jag så sur så jag tänkte inte hänga upp de...
Mia: Vet , nu kan jag skratta åt eländet men inte då... Du har varit med om något liknande ser jag och det är nog en nackdel med små samhällen .*fniss* Där ser man på Shell fanns din julstjärna tror nog det är lika bra vi åker till mackarna direkt det här året för de har allt fint pynt;)
Vildangel: Ja där trodde man att man får vara ensam när man åkt över 100 mil... *hihi* Världen är liten en exakt likadan ängel:)
Malin: Är också lite kluven, det känns så avlägset men snabbt går det. Nej ett fynd är inte alltid ett fynd;)

2006-10-23 @ 22:34:22
URL: http://www.vickes.blogg.se
sunnydaze

Ohh vilka fina julsaker!!!

2007-12-10 @ 21:16:00
URL: http://sunnydaze.fashionblogg.se
sunnydaze

Ohh vilka fina julsaker!!!

2007-12-10 @ 21:16:11
URL: http://sunnydaze.fashionblogg.se
Mycoachtom

I found your blog on google. I think your blog is the best :)

2009-11-05 @ 12:39:43
URL: http://www.mycoachtom.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0